MOETEN KINDEREN BEGRAFENISSEN BIJWONEN?

Het adagium “kinderen moeten gezien en niet gehoord worden” is zeker van toepassing op begrafenissen. Sommigen zullen zelfs zeggen dat het bijwonen van begrafenissen door kinderen verkeerd is, punt uit.

Toegegeven, veel volwassenen hebben het moeilijk om op een begrafenis om te gaan. Dus hoe kunnen we verwachten dat de jongste leden van ons gezin zich zo goed mogelijk gedragen?

Er zijn een aantal verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden, maar de meesten zijn het erover eens dat kinderen over het algemeen de kans moeten krijgen om te rouwen en afscheid te nemen, ervan uitgaande dat ze zich daar prettig bij voelen. Natuurlijk zijn niet alle kinderen oud genoeg om de situatie te begrijpen en dit maakt het voor hen moeilijk om voor zichzelf te beslissen. Uiteindelijk moet de ouder of voogd van het kind de uiteindelijke beslissing nemen.

Als ouders hebben we de neiging onze kinderen te beschermen. In sommige gevallen kan dit echter meer kwaad dan goed doen. Gebruik uw gezond verstand wanneer u beslist of uw kind een begrafenis moet bijwonen. Wees voorbereid om uw beslissing uit te leggen.

uitvaart-errahma.nl/